SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Truppgymnastik

I truppgymnastik tränar och tävlar gymnasterna i grenarna matta/tumbling, fristående, hopp/trampett. 

 

Fristående

Truppen genomför ett program till musik på en golvyta av 14x20 meter. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

 

Matta/Tumbling

Här genomförs tre varv av olika svårighetsgrad, med övningar både framåt och bakåt på en långmatta alternativt en tumbling (golv med studs). Golvet är 15 meter långt och 2 meter brett.

 

Trampett

I denna gren genomförs övningar med trampett och eventuellt ett hoppbord/plint. Trupperna ska visa upp tre olika hoppvarv. 

 

Inom Enköpings SK Gymnastikförening har vi gymnaster som tävlar i olika nivåer. Man kan inte anmäla sitt barn till att börja i trupp utan man flyttas till trupp ifrån våra andra grupper eller kommer och provtränar för att se om man uppfyller respektive grupps förkunskapskrav.

 

Ordningsregler

För att ingen ska komma till skada och för att vi ska få ut så mycket som möjligt av träningen gäller följade regler. Prata med ditt barn om vikten av de här sakerna så att han/hon får en förståelse för vad det innebär.

  • Hår ska vara uppsatt.
  • Vi använder inte smycken som halsband, armband, ringar och örhängen på träningen.
  • Barnen ska vara barfota.
  • Vi springer inte runt i salen innan träningen börjar.
  • Föräldrar och syskon får inte vistas i hallen under passet.
  • Om ditt barn inte vill fortsätta med gymnastiken vill vi att ni meddelar detta så snart som möjligt så att de barn som står i kö får möjligheten att vara med istället. Har man inte meddelat frånvaro så stryks er plats automatiskt efter tre veckors frånvaro.
  • Medtag vattenflaska.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Enköpings SK Gymnastikförening, 13/02 10:29 
Enköpings SK Gymnastikförening, 29/01 20:15 
Enköpings SK Gymnastikförening, 24/11 19:00 
Enköpings SK Gymnastikförening, 10/03 08:18 
Enköpings SK Gymnastikförening, 05/10 12:05 
Enköpings SK Gymnastikförening, 28/09 20:09