SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VI SÖKER FLER LEDARE

Intresset från barn och ungdomar som vill börja hos oss är rekordstort.

Vi söker därför dig som vill vara med som ledare.

Tillsammans med övriga ledare i gruppen bildar ni en ledargrupp där ni, även om ni har olika bakgrund och erfarenhet, leder träningarna gemensamt.

Det viktiga är inte att du kan alla övningar från början utan att du känner att du kan och vill vara med och leda träningen för de aktiva. Att kunna ta egna initiativ är viktigare än tidigare erfarenhet.

 

I alla våra grupper får du förtur för eget barn om du är med som ledare. För grupper med krav på förkunskaper gäller dock att den aktiva även måste uppfylla dessa.

Alla ledare som är berättigade, får ett arvode när man är med på gruppens träningar. Det arvodet betalas ut i slutet av respektive termin. (De aktiva, dvs även barn till ledare, betalar medlemsavgift, licens och halva träningsavgiften för gruppens ordinarie avgifter i början av terminen.)

 

Låter det kul och som något för dig? 

 

VAD GÖR DU SOM LEDARE I EN GRUPP?

Uppgifterna för ledare ser lite olika ut om det gäller en träningsgrupp som inte tävlar (och som i de flesta fall tränar en gång i veckan) eller om det gäller en tävlingsgrupp.

Informationen nedan gäller i första hand för träningsgrupperna.

Som ledare i en träningsgrupp ingår du i en ­ledargrupp. Gruppen leder tillsammans och med delat ansvar ter­min­ens träningar som är september – maj, samt deltar tillsammans med sin grupp på till exempel luciauppvisningen. De olika ledarna i gruppen kan ha olika erfarenhet men man har alltid gemensamt ansvar. I varje grupp finns det en huvudledare som har de främsta ansvaret och som ska vara kontakten gentemot styrelsen vid behov.

Som stöd för träningarna finns pyramiderna, ett dokument med basövningar. 

 

HUR OFTA ÄR MAN MED?

När man är med som tränare i en grupp så ska man vara med på gruppens alla träningar, tränar gruppen fler än en gång per vecka kan ledargruppen ha annan planering kring närvaro.

Naturligtvis kan det vara så att man vid något tillfälle under säsongen kan tvingas lämna återbud p.g.a. sjukdom eller av annan anledning och i de fallen så brukar övriga ledare i gruppen lösa just den träningen. 

Har man väl börjat som ledare fortsätter man gärna. Det är väldigt roligt att vara ledare och att få möjligheten att följa med barnen i sin utvecklingen. Om man är vårdnadshavare och ditt barn sedan väljer att byta grupp kan man givetvis fortsätta med sin ledarroll i den gruppen.

 

FÅR MAN NÅGON ERSÄTTNING SOM LEDARE?

En vårdnadshavare som är med som ledare i en grupp får förtur för ett eget barn till den aktuella gruppen. Om gruppen har förkunskapskrav gäller dock att den aktive även måste uppfylla dessa.

Ledare som uppfyller kraven för arvode får de för de timmar man är på plats. Arvodesstege gäller i alla grupper och innebär att ju högre utbildning man har desto högre arvode.

 

HUR GÖR MAN FÖR ATT ANMÄLA SITT INTRESSE?

Det gör man via e-post till eskgf.info@gmail.com 

 

KAN JAG HJÄLPA TILL PÅ NÅGOT ANNA SÄTT ÄN SOM LEDARE?

Självklart finns det även andra sätt som du som intresserad kan vara med och hjälpa till. Vi har styrelser, kommittéer och olika arbetsgrupper för våra arrangemang där det behövs extra hjälp. Hör även då av er till eskgf.info@gmail.com 

Det är dock enbart som ledare som man kan få förtur för egna barn till våra grupper.