SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

BELASTNINGSREGISTRET

Det är obligatoriskt för alla ledare inom svensk idrottsrörelse att visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Detta ska ske i samband med att man börjar sin ledarroll i en förening ansluten till Riksidrottsförbundet och sedan med viss regelbundenhet (RF).

 

För Enköpings SK GF har styrelsen bestämt att skyldigheten att visa upp utdraget gäller alla ledare (dvs ledare, huvudledare samt medlemmar i styrelsen) som är aktiva i föreningen och inskrivna i medlemsregistret. Skyldigheten att visa upp utdraget från belastningsregistret gäller från det år man fyller 16. Undantagna är tillfälliga ledare (som föräldrar eller funktionärer) som är med vid t.ex. läger, som funktionär vid en tävling eller liknande men som inte är inskrivna i medlemsregistret.

 

Utdraget kan enbart beställas av ledaren personligen och blankett samt mer info finns på nedanstående länk. Den aktuella blanketten heter 442-14 https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/blanketter---ovrigt-arbete-med-barn/ 

Brevet behöver inte vara oöppnat. Notera att utdraget måste visas upp i original varför det inte går att sända in det digitalt.

 

Det går också att beställa sitt registerutdrag via e-tjänst  https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/

Det skickas till din digitala brevlåda och utdraget ska visas upp för någon i styrelsen som kontrollerar utdraget via polisens kontrolltjänst, alternativt maila det till eskgf.faktura@gmail.com där det också kontrolleras och sedan raderas.

 

Utdraget ska visas upp för någon i styrelsen i anslutning till att man registreras som ledare i Enköpings SK GF. Vart tredje år (höst) med start 2021 tar föreningen in utdrag från samtliga ledare i föreningen.

 

Utdragen ska visas upp senast en månad efter höstterminens start, alternativt senast en månad från det att man blir registrerad som ledare. Ledare som inte visar upp ett utdrag från belastningsregister kan inte fortsätta som ledare.

 

En notering av att utdraget har visats upp görs i medlemsregistret. Ingen annan notering görs och ett uppvisat utdrag lämnas tillbaka till ledaren, alternativt förstörs. Skulle utdraget innehålla några uppgifter gör styrelsen i de fallen en individuell bedömning.

 

Har ni frågor kring belastningsregistret, mejla eskgf.faktura@gmail.com